Donderdag 30 juni is de avond van Cameretten. Zoals ieder jaar komen de beste deelnemers van Cameretten naar de Hoeksche Waard. Drie stand up comedians zorgen voor een avondje heerlijk lachen en zorgen ervoor dat je op een andere manier tegen de maatschappij en de actualiteit aan kunt gaan kijken. Een van de optredens wordt verzorgd door het duo Blauwe Vinkjes. Manon Blaauw en Kevin van den Berg spelen en zingen in de rol van herkenbare karakters en typetjes. Ze profileren, persifleren, insinueren en imiteren. Al scrollend door hun actuele timeline blik je terug op het nu, kijk je door de ogen van geagiteerde demonstranten én word je geconfronteerd met ons huidige ‘sociale’ gedrag. Of het nou is als hippe influencers, een stel duistere Russen of vertolkers van het levenslied, de cabareteske sketches zullen niet vervelen! Heel terecht heet hun programma: ‘ Nu al een hit’.

De winnares van de persoonlijkheidsprijs 202, Michèlle Schimscheimer (ook wel Shelley) brengt literair cabaret met de ruigheid van de opstandige jeugd. Stevig en direct noemt ze alles bij de naam en klutst ze humor met verdriet. Of zoals een wat oudere man uit haar publiek eens zei: ‘Dat stoute meisje, dat vond ik leuk!’. Haar programma waar ze mee tourt heet: ‘De Shelley Solo Show’.

Fieke Opdam heeft een ongelukje gehad… Gelukkig hebben we een hele goede vervanger gevonden in Suus Hoppenbrouwers. In haar programma Sour Power
Is het Beyoncé meets Alice in Wonderland, waarbij ze zowel Beyoncé, Alice als het Wonderland is. Suus (die op haar 8e een bikini op haar lijf tekende met blauwe lippenstift) neemt je mee in haar eigenzinnige kijk op de wereld.

Aanvang 20.00 uur, toegangsprijs 17,50 euro.