Schrijver Murat Isik: 'Ik bewaarde het beste van mezelf voor mijn boeken' | Het Parool

Tijdens ons festival zal Murat Isik geïnterviewd worden. In 2012 debuteerde hij met Verloren Grond en Murat won hiermee de Bronzen Uil Publieksprijs. Daarnaast werd dit boek genomineerd voor de Academia Literatuurprijs.  Bovendien won Murat in 2018 de prestigieuze Libris Literatuurprijs én de Boekhandelsprijs met zijn roman Wees onzichtbaar (2017). Recent verscheen zijn jongste boek In de mist van Golden Gate Park.

Derek Otte maakt een gedicht over verlangen bij het werk van Utagawa Kuniyoshi | de Volkskrant

 

 

Wie kent ze niet? De quotes langs de snelweg. Ze zijn van Rotterdammer Derek Otte, dichter en spoken wordartiest. Van 2012 tot 2017 was hij de huisdichter van de populaire radiozender FunX. Voor 2017 en 2018 werd hij benoemd tot stadsdichter van Rotterdam. Zijn vijfde dichtbundel Aan de rand van dromenland (2023) is zijn verzamelbundel van zo’n 400 versjes, verhalen en spoken word-stukken, die hij het afgelopen decennium maakte.

 

Gershwin Bonivacia is dichter, schrijver en performer. Van 2019 tot januari 2022 was hij stadsdichter van Amsterdam en schreef hij maandelijks een gedicht in Het Parool. In 2017 debuteerde hij met zijn poëziebundel Ik heb een fiets verkocht en in januari 2024 verscheen zijn nieuwste bundel De stad is ook van mij.

Amelia Napieralska is de jongste dichter tijdens het Bram Rozafestival. Zij is een 18-jarige scholier van De Willem van Oranje en dicht sinds anderhalf jaar over emoties en gedachtes. Eén van haar gedichten is al gepubliceerd in een gedichtenbundel.

Sabine Alders-du Lac is eind 2023 benoemd tot Dichter van de Hoeksche Waard. Iedere maand schrijft ze een gedicht geïnspireerd door de actualiteit of door het weidse landschap van ons eiland

Sabine is al ruim 42 jaar dichter in de Hoeksche Waard. Schrijven voelt voor haar als een noodzakelijke levensvoorwaarde. Ze vertaalt daarbij de indrukken van het dagelijkse leven in woorden en zinnen. Meestal spontaan, maar altijd op een toegankelijke manier omdat ze de verbinding zoekt door indringende gesprekken, natuurbeleving, zingevingsvragen, dingen in de wereld te verwoorden in prozaïsche poëzie of poëtische proza.

Ze is de 5e Dichter van de Hoeksche Waard. De dichter met deze titel besteedt op een poëtische wijze maandelijks aandacht aan bijzondere en actuele gebeurtenissen in de Hoeksche Waard. De benoeming is voor 1 jaar met een optie voor een tweede jaar. De gedichten worden maandelijks geplaatst op diverse websites, in het Kompas en worden voorgedragen op radio Hoeksche Waard. Ook behoren podiumoptredens bij verschillende organisaties tot het werkveld.