Zaterdag 2 juli is de Kunst- en cultuurmarkt 2022. De bezoekers op ‘t Gors kunnen kennismaken met het cultuuraanbod en heel veel kunstenaars uit de Hoeksche Waard. Musici, verenigingen, clubs en kunstenaars laten zien en horen wat ze te bieden hebben aan voorstellingen, workshops en cursussen. De kunstenaars van Present-je-kunst (de grappige kleine doosjes met een kunstvoorwerp) bieden kunstwerken op ware grootte aan en natuurlijk zijn ook de kleine verrassingsdoosjes te koop.

De activiteiten zijn niet alleen voor kunst- en cultuurliefhebbers maar voor iedereen jong en oud die dicht bij huis er even tussen uit wil. ’t Gors, het prachtige stukje natuur aan de oevers van Nieuw-Beijerland is maar 1 keer per jaar voor iedereen toegankelijk om er eens heerlijk rond te struinen en te genieten van dit mooie stukje Hoeksche Waard.

Er zijn optredens van David van Vessem, dansschool Balance’th, Junior Musical Academy, Suzanne Scholten winnares van  Hoeksch Lyceum’s Got Talent en Milestone. Verder zijn er kraampjes van Museum Hoeksche Waard, beeldend kunstenaars Eelse Bies (Galerie De Opkamer) en Theo Verhoef, Halte Zomervilla, Muziekschool Hoeksche Waard, Silly Brush (bodypaint) en Dutch Junior Musical Academy en kraampjes met beeldend kunstenaars van Present-je-kunst . Pabloos Pottery geeft een workshop pottenbakken. Verder is er op ’t Gors kunst te zien van diverse regionale kunstenaars en kunst gemaakt door scholieren van alle middelbare scholen van ons eiland. Natuurlijk kan er ook gegeten en gedronken worden en zijn er lekkere ijsjes te koop bij IJSmo.

David van Vessem is 41 jaar jong en komt uit Rotterdam. Hij zegt zelf een startend muzikant te zijn met Liefde voor: piano, zang en hiphop en Spoken Word. We verwachten tijdens het festival een mix van dit alles te horen.

De Dutch Junior Musical Academy is de plek waar kinderen en jongeren kennis kunnen maken met het musicalvak, maar zich zeker ook kunnen voorbereiden op een vervolgopleiding. Er zijn lessen in zang, dans en acteren voor kinderen vanaf 6 jaar. De Academy is gevestigd aan de Ooststraat 32a in Oud-Beijerland.

De band Milestone zal het festival afsluiten met fijne muziek. De band is eind 2020 ontstaan toen Aart de Baat het idee kreeg om een nieuwe band te formeren om mijlpalen (en -paaltjes) uit de rockgeschiedenis mee te spelen. Alle muzikanten zijn door de wol geverfd en kunnen bogen op veel ervaring bij andere bands. Het plezier in het spelen van pop- en rockcovers, countryrock en Americana staat voorop. Van ieder liedje wordt wel iets eigens gemaakt door er een eigen draai aan toe te voegen.

De toegang is gratis! Je bent van harte welkom van 14.00-17.00 uur.

Wil je meedoen of wil je meer informatie over de kunst- en cultuurmarkt neem dan contact op met uitmarkt@bramrozafestival.nl

Dutch Junior Musical Academy

Milestone